בורסת היהלומים בישראל הממוקמת ברמת גן נחשבת לבורסת היהלומים הגדולה בעולם. מתחם הבורסה הישראלית, מתפרש על קרוב ל-80,000 מ"ר, וכולל מעל ל-1,000 משרדים ושטחים ציבוריים רחבי ידיים. קומפלקס בן ארבעה בניינים המחוברים ביניהם בגשרים, מהווה את ביתם המקצועי של קרוב ל-3,500 חברים שעיסוקם הוא יהלומים, ותחומי התמחותם משתרעים על פני כל שלבי ייצור ומסחר היהלומים – היבוא, היצוא, הליטוש והמסחר של יהלומים בישראל. בכל הנוגע לרכישת טבעות אירוסין, בורסה ליהלומים, היא, כנראה, המקום המתאים, וזאת, מאחר, וכידוע לכל, טבעת אירוסין אמיתית, חייבת לכלול בתוכה יהלום אחד לפחות!

טבעות אירוסין – בורסת היהלומים

פעילותה של הבורסה הישראלית ליהלומים מתנהלת על פי התפישה כי על החברים בה להיות מסוגלים למצוא, תחת קורת גג אחת, את כל הדרוש להם. כך, מספקת הבורסה לחברים בה את המסגרת העסקית, שמאפשרת להם ניהול כל ענייניהם (מקצועיים, עסקיים, ציוד ואף ענייני רווחה). למשל, זוכים חברי הבורסה הישראלית ליהלומים לשירותיהם הקרובים של חברות ביטוח, חברות שילוח, שירותי דואר, בנקים, מכס, ובצידם גם חנויות שונות, מסעדות, חדר כושר ואפילו בית כנסת.

פעילויות נוספות של הבורסה

אחד מתחומי אחריותה המרכזיים של בורסת היהלומים הישראלית הינו קביעת מדיניות כללי המסחר, האתיקה וההתנהגות ההולמת של החברים בה, באמצעות הפעלת גוף משפטי, המהווה חלק אינטגראלי בהתנהלותם המסחרית של חברי הבורסה, ואף פועל בשמם.

היסטוריית המתחם של בורסת היהלומים הישראלית

אבן הפינה לבנייתו של הבניין הראשון בקומפלקס בורסת היהלומים הישראלית הונחה בשנת 1964. ארבע שנים מאוחר יותר נחנך הבניין הראשון שבמתחם בשם ״מגדל שמשון״ – על שמו של מר שמשון רוזנבלום, סגן נשיא הבורסה, אשר נפטר בסמוך להשלמת בנייתו של הבניין הראשון.

בשנת 1978 החלה בנייתו של הבניין השני (מתוך ארבעה) שבמתחם – ״מגדל מכבי״. הבניין, נבנה ביוזמת משפחת אלקאניאן ונקרא בשם זה, מאחר שלפניו, שכן במקום בנייתו מגרש הבית של קבוצת מכבי ר"ג בכדורגל. לאחר השלמת בנייתו של בניין מכבי, בשנת 1980, נבנה הגשר שמחבר בין שני הבניינים (בניין שמשון ובניין מכבי) וכן בנייתו של המבנה השלישי בקומפלקס – ״בית נעם״. בניין זה נקרא ע"ש בעליו ויוזם בנייתו, מרדכי נעם, אשר נפטר ב-1984. מר מרדכי נעם היה מאחד מוותיקי תחום היהלומים בישראל והשפיע עליו רבות. בין השנים 1981 ל-1983, כיהן מרדכי נעם כנשיא התאחדות תעשייני היהלומים בישראל ואף זכה, בשנת 1994, בתואר "יקיר תעשיית היהלומים".

מגדל היהלום הוא הבניין הרביעי במכלול בנייני הבורסה והגבוה ביותר בהם. במגדל, שאכלוסו התחולל בשנת 1993,ישנן 39 קומות.

היכן מתבצע המסחר בבורסת היהלומים?

בקומפלקס מתחם הבורסה הישראלית ליהלומים ממוקמים שני אולמות מסחר רחבי ידיים ומוארים. אולמות אלה מצוידים בכל הנדרש לחברי הבורסה מטכנולוגיות מתקדמות, דרך מערכות מחשוב וכלה בשירותי השקילה. כל אחד מהאולמות הללו מתמחה בסוג פעילות אחר – האחד ביהלומים כחומר גלם, ואילו השני ביהלומים מלוטשים. כך, למשל, באגף הטכנולוגי המצוי באולם הגלם, עומדים לרשות חברי בורסה היהלומים כל האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים הנדרשים להם לצורך שיווקם המקצועי של היהלומים, כולל ציוד גמולוגי חדיש ומתקדם, שמאפשר להם להעריך את ערכם של היהלומים שבהם הם עוסקים.

בנוסף לשירותים אלה לחברים בה, מהווה בורסת היהלומים הישראלית גורם המייצג את החברים בה בפני מוסדות המדינה השונים (כמשרדי הממשלה, רשויות המס או בנק ישראל), מול לשכות מסחר, בנקים מסחריים וגורמים נוספים דומים. כמו כן, מהווה הבורסה הישראלית גורם מייצג לחברי בה מול ארגונים בינלאומיים שונים – הפדרציה העולמית של בורסות יהלומים (WFDB), מועצת היהלומים העולמית (WDC), הקונפדרציה הבין לאומית לתכשיטים (CIBJO) וכן הלאה.

שאלות נפוצות על בורסת היהלומים

מה הקשר בין טבעות אירוסין לבורסת היהלומים?

לכאורה, בשל המפרט הטרנדי שלהן (זהב + יהלום אחד לפחות), בורסת היהלומים הישראלית היא המקום הראשון שאליו תחושו לקנות טבעות אירוסין, לא? אולם, חשוב לדעת, כי גם מחוץ למתחם בורסת היהלומים מצויות אין ספור חנויות תכשיטים אמינות ומהימנות, שתשמחנה לשרת אתכם בבחירת טבעת האירוסין המתאימה שתיענד על ידה של הגברת הנבחרת, אף לאחר שתצטרף אליה טבעת הנישואין. כך שמיקומה של חנות תכשיטים מסוימת, לכל היותר, עשוי לשרת את מטרת הנוחות שלכם, אבל הוא אינו קובע דבר לגבי איכותה ורצינותה של החנות הספציפית הזו.

האם ניתן לרכוש טבעות אירוסין בבורסת היהלומים הישראלית?

בורסת היהלומים הישראלית השוכנת ברמת גן מורכבת מקומפלקס של ארבעה בניינים שגשרים מחברים ביניהם. המתחם מהווה בית מקצועי לקרוב ל-3,500 אנשי מקצוע שתחום עיסוקם הוא היהלומים, על כל הפעילות הכרוכה בכך – קניה ומכירה של היהלומים כחומר גלם, ליטוש היהלומים וכן הלאה. מתחם בורסת היהלומים הוקם במטרה לשרת את ציבור היהלומנים הישראלי, ומשכך, ניתן למצוא בו את כל השירותים השונים הנדרשים להם, ובין השאר, קיימות בו גם חנויות בהן יכול הקהל הרחב לרכוש טבעות אירוסין. למרות זאת, ראוי לציין, כי מיקומה של חנות תכשיטים דווקא במתחם הבורסה, אינו מהווה ערובה לאיכותה, במיוחד לא בכל הקשור לרכישה החשובה של טבעות אירוסין.

טבעות אירוסין בבורסת היהלומים או מחוץ למתחם?

אמנם, אינטואיטיבית ומחשבתית, נראה כי המקום הטבעי לקנות תכשיטים בכלל (ובמיוחד – טבעות אירוסין) יהיה מתחם הבורסה ליהלומים, אבל ראוי לזכור, כי גם מחוץ לגבולות המתחם ישנן חנויות תכשיטים איכותיות ביותר, אשר בהן ניתן לרכוש טבעות אירוסין מדהימות באיכות טובה מאד.

חושבים לרכוש טבעות אירוסין בבורסה ליהלומים?

רכישת טבעת אירוסין היא אירוע מרגש, לכן, באופן טבעי, אתם תחפשו את המקום המהימן ביותר לכך, ומתחם בורסת היהלומים יופיע כאחת מהאופציות המועדפות לכך. יחד עם זאת, חשוב לזכור, כי למרות הקונוטציה החיובית המשתמעת שיש לבורסה ליהלומים, היא אינה המקום היחיד הקיים והמתאים לרכישת טבעות אירוסין. מחוץ למתחם זה, קיימות חנויות תכשיטים רבות ומובחרות, שאנשי המקצוע המפעילים כל אחת ואחת מהן, ישמחו לעמוד לרשותכם בכל הקשור לבחירת טבעת האירוסין המושלמת המתאימה לכם.

האם בורסת היהלומים היא המקום לרכוש טבעות אירוסין ותכשיטים אחרים?

בורסת היהלומים הישראלית, כמשתמע משמה, עוסקת ביהלומים. למעשה, מתחם הבורסה, הכולל קומפלקס בן ארבעה בניינים ומתפרש על שטח הקרוב ל-80,000 מ"ר, מוקדש כולו לאותן אבני החן הנחשקות ביותר בעולם ולעוסקים בהן. פעילותה של הבורסה הגדולה בעולם מתנהלת על פי התובנה כי עליה להעמיד לרשותם של אנשי המקצוע החברים בה, את כל השירותים הנדרשים להם. באופן זה, מספק מתחם הבורסה לאנשים מסגרת עסקית כוללת, המאפשרת ניהול כלל ענייניהם (בין אם הם מקצועיים ובין אם הם מוגדרים כעסקיים), תחת קורת גג אחת. מובן מאליו, כי בהתאם לתפישה זו, קיימות במתחם גם חנויות תכשיטים איכותיות.

×
דילוג לתוכן